Kávovo arašídový dort
Upečeme si 3 korpusy:
Na jeden korpus je potřeba: 3 vejce, 80 g cukru krystal, 75 g polohrubé mouky, 2PL kakaa, 1KL prášku do pečiva, 3 PL silné kávy, 1 PL oleje
Na náplň:
1 karamelové salko, 350 g másla, 4-6 PL arašídového másla s kousky (crunchy)
Poleva: 150 ml smetany ke šlehání 33%, 100 g čokolády na vaření
Zdobíme dle vlastního uvážení ideálně nesolenými arašídami
Postup
Bílky šleháme se špetkou soli a přitom postupně přidáváme cukr, do vyšlehané pěny zašleháváme žloutky s olejem a nakonec ručně vnícháme mouku s kakaem a PDP. Nalejeme do formy o rpůměru 24-26 cm, na dno položíme pečící papír. Pečeme asi 10 minut na 180°C.
Náplň:
Změklé máslo vyšleháme s karamelovým salkem, poté po lžicích přidáváme arašídové máslo a dobře zašleháme do krému.
Poleva:
Čokoládovou polevu si připravíme rozpuštěním čokolády ve smetaně (ve vodní lázni), dobře vymícháme a nalejeme na dort.